Ден 4
Четене: 4 минути

Цел: Загряване преди каошики

Практика 4 минути

Преди всяка интензивна тренировка е необходимо да направите загряване, което да подготви адекватно тялото ви за физическа активност и да предотврати нараняванията.

Препоръчваме да направите загряване преди танца каошики в следните случаи:

Ниска физическа активност

Ако освен каошики не се занимавате с йога, аеробика, джогинг или други занимания, не забравяйте да подготвите тялото си за йога танц.

Телесна нужда

Ако усетите, че тялото не е готово да започне лесно да прави кашики (може да е някакъв блокаж в тялото или просто мързел), загрявката ще ви помогне да се настроите за практиката както физически, така и психически.

Танц с висока интензивност

Ако танцувате каошики в продължение на 15 минути или повече или тренирате с бързо темпо, се препоръчва да се затоплите, за да избегнете дискомфорт в тялото. Това е особено важно, ако натоварването под формата на каошики не е станало позната практика за вас.

Можете леко да разтегнете тялото с произволни движения, като обърнете специално внимание на раменете и долната част на гърба (най-често болката се появява там). И можете да изпълнявате универсална загрявка: тя е еднакво подходяща за подготовка на тялото за изпълнение на асани и танца на каошики йога.

Препоръчваме ви да не пренебрегвате фазата на загряване, дори ако вече сте опитен практикуващ. Има дни, в които тялото се чувства малко по-различно и вие, започвайки да тренирате почти веднага след събуждането, можете да се нараните. Затова преди всяко натоварване, независимо от своя опит и ниво на тренировка, си струва да направите загряване. На някои хора им трябват само няколко минути, на някой ще им трябва малко повече: просто зависи от тренираността на тялото и готовността му за натоварване.
Винаги сте добре дошли свободно да споделяте този материал на вашата страница във Фейсбук с копчето по-надолу, така можете да помогнете поне на един човек в живота и на нашия проект да се развива и достигне до повече хора.
Задачи за днес
1
Определете дали имате нужда от тренировка и коя
За да разберете точно това, опитайте се да разтегнете тялото си (докато не опитате, е доста трудно да решите) и след това изпълнете танца.
2
Пусни каошики
Танцувайте планираното време, като си отброявате сами или заедно с инструктора по един от видео-записите:

https://youtu.be/yAXSK2Kkvm4

https://youtu.be/G3AbzUeAKg8

Или танцувайте с мен бавно темпо

https://youtu.be/fti-yL8Kdow

Оценете този материал
Нищо полезно
Не е лесно да разбирам и да прилагам
Доста полезно
Гениално!Много ви благодаря