Ден 2
Четене: 3 минути

Цел: Да се научим да танцуваме каошики правиално от самото начало

Ако вчера видео обучението по каошики Ви се е сторило трудно, запознайте се с двете видеа по-долу. Те разкриват техниката по-подробно и помагат да се научат постепенно движенията и да се практикува заедно с инструктор.
Не се отчайвайте и не зарязвайте танца, ако не Ви се получи от първия, втория или десетия път.
Координацията на движенията в каошики съвсем не е проста работа, но си струва.
Много практикуващи йога от начало не са могли да се сприятелят с тялото си и да го обучат на йога танца, а днес вече не си представят живота без него!
Може да включите видеото пък и едновременно да пробвате да танцувате каошики, така със сигурност ще научите движенията по-бързо и ще почувствате ползата от танца.
Може да включите видеото пък и едновременно да пробвате да танцувате каошики, така със сигурност ще научите движенията по-бързо и ще почувствате ползата от танца.
Разбира се никой не може да го направи идеално от първия път, но си струва още на етапа на запознанство с танца, техниката да се изучи правилно, за да не се допускат грешки.
Например, много започват танца ту с десния, ту с левия крак, или не ги редуват въобще. Движенията на краката в каошики задават ритм, повтаряйки се в продължение на целия танц.
Ако току що сте започнали да учите танца, правете го постепенно и в удобно за Вас темпо( може да бъде много бавно- в това няма нищо лошо).

Отначало можете да се поупражнявате да изпълните движението с краката, веднага повдигайки стъпалото назад( още една грешка- удряне на стъпалото някъде отстрани или отзад, а не зад стъпалото на крака,който е отпред).
След това пробвайте да изпълните само движение с тялото. И в заключение съединете двете части и бавно пробвайте да ги изпълните заедно.
Скоростта ще дойде с времето. Тя не е това към, което трябва да се стремите от първата минута на танца.
По-добре дълго време да танцувате бавно, но правилно, отколкото веднага да преминете към желаната скорост, но постоянно да се клатушкате на ляво- на дясно, да клоните назад или напред.
Правилната техника на изпълнение - много по-важна е от бързата скорост, като това се отнася както за начинаещите, така и към тези които отдавна танцуват.
Винаги сте добре дошли свободно да споделяте този материал на вашата страница във Фейсбук с копчето по-надолу. Така ще можете да помогнете с информация поне на един човек, както и на нашия проект да се развива и достигне до повече хора.
Задачи за днес
1
Танцувайте каошики
Продължавайте да опитвате да танцувате. Можете да направите това като си отброявате сами, поне 3−5 минути. Или използвайте видео с инструктор от предишни дни
2
Запишете напредъка в общ чат
Само щракнете върху този линк
3
Изберете началното и планираното време за практикуване на каошики
Началното време е продължителността на вашия танц в текущия момент. Планирано - времето, което искате да достигнете по време на курса. Не избирайте твърде голяма цифра, но се постарайте да направите това своя мотивация и малка цел. Например, ако сега танцувате 3-5 минути, тогава в плана можете да изберете 10-15 - това е точно за вас!
Оценете този материал
Нищо полезно
Не е лесно да разбирам и да прилагам
Доста полезно
Гениално!Много ви благодаря