Ден 12
Четене: 8 минути

Идеята в танца каошики

Практика 12 минути

Вече учихме и започнахме да практикуваме йога танц каошики, който има благоприятен ефект върху цялото тяло. Но можете да се възползвате още повече от тази практика. Пълната техника за изпълнение на йога танц включва определено настроение, идея или извисяване на съзнанието (състояние на духа) по време на изпълнението.

Йогите установяват ментална връзка с Висшето съзнание и се обръщат към него. За удобство вместо понятието „висше съзнание" можете да използвате думите: живот, вселена, свят, съдба и т.н., споменахме ги и когато говорихме за мантра.

Идеята на танца каошики е следната:

„Свързвам се с теб.

Знам как да те потърся.

Знам как да служа на теб.

Предавам се на Твоята воля.

Преодолявам всички препятствия по пътя към теб, защото живея в Твоя ритъм ".

Каошики с идеята
Подготвила съм за вас видео, с много бавно темпо. Така вие ще можете да почувствате и осъзнаете смисъла на всяко едно движение в карошики
Винаги сте добре дошли свободно да споделяте този материал на вашата страница във Фейсбук с копчето по-надолу, така можете да помогнете поне на един човек в живота и на нашия проект да се развива и достигне до повече хора.
Подробно описание:
Всяка позиция в танца е определена идея, изразена с движение:
„Свързвам се с теб"
Подготовка за танца: ръцете са разположени точно над главата, краката са приблизително на ширина на раменете. Това е началото, което задава настроението преди танца.
«Зная как да те търся»
В хода на живота си, по един или друг начин, срещаме онова, което се нарича интуиция и съвест, които подсказват правилни решения, понякога дори противни на логиката. Способността да слушате интуицията, да следвате гласа на сърцето - това е „Знам как да те търся“. Това е способността да разберете вашата житейска ситуация между редовете, задавайки си въпросите „Какво мога да науча от случилото се (развод, болест, загуба на пари, работа и т.н.)“. Често, например, коренът на проблема с материалната бедност се крие в прекомерната алчност, неспособността да се дава, кражбата. Култивирайки идеята по време на танца, ние изразяваме намерението си да бъдем отворени към живота, да получаваме уроците му и да ставаме по-добри.
«Зная как да ти служа»
Хората са по-склонни да мислят за собственото си благополучие, но не и за чуждо. Но ние трябва не само да получим облаги, но и да ги споделим, да донесем радост на другите. Изтривайки постепенно границите на "приятели" и "непознати", йогите се научават да желаят благополучие и разцвет на целия свят около себе си.
„Вярвам ти“ или „предавам се на твоята воля“

Тялото се накланя надолу

Пътят към себепознанието е интуитивен и неочевиден, което не означава , че е илюзорен. Тази идея дава спокойствие и разбиране, че светът винаги се грижи за нас, той знае от какво се нуждаем. Обикновено сме свикнали да се вкопчваме в онези неща, които ни вдъхват увереност - отношения, пари, здраве. И когато не го направим, ставаме уязвими. Йогите знаят, че светът е благосклонен към тях, че дори всякакви трудности и болки са дадени само за добро. Такава увереност е доверието в света.

«Преодолявам всички препятствия по пътя към Теб “

Повдигане на тялото и ръцете нагоре

Човек има много желания и слабости, които понякога пленяват ума. Йогите се стремят да се развиват, независимо от обстоятелствата. Каквито и изкушения, провокации, заплахи да идват от външния свят, той знае, че никога няма да напусне духовния път. Точно както един йогин се доверява на света, той казва, че светът може да му се довери - защото е в състояние да преодолее всички препятствия и да няма да спре в своето развитие.

«Защото живея в Твоя ритъм»

Удари с десния и левия крак

Всеки иска да бъде щастлив, безкрайно щастлив. Но е невъзможно да постигнете това състояние, ако не следвате сърцето си. Затова йогите се вслушват в интуицията си, разбират своите истинските ценности и ги въплъщават в живота.

За да можете да запомните каква идея трябва да приемете по време на определено движение в танца, започнете да ги въвеждате постепенно. Първо идеята, когато се движите вдясно. Следващия път, когато танцувате каошики, добавете идеята, когато се накланяте наляво и т.н.
Задачи за днес
1
Танцувайте каошики
Танцувайте каошики планираното време, като си отброявате сами ритъма, използвайте видео или песен за танца. Можете да намерите аудио и видео (кликнете върху фразата, подчертана в цвят).
2
Започваме да внедряваме в танца си идея
Ако ви е близка идеята за танц каошики, тогава опитайте постепенно да започнете да допълвате практиката си с него. Можете да го направите постепенно: започнете да използвате първата идея днес, добавете втората утре и т.н., или можете да започнете да практикувате с идеята веднага.
3
Иматели въпроси? напишете ни в общ чат
Само щракнете върху този линк
Оценете този материал
Нищо полезно
Не е лесно да разбирам и да прилагам
Доста полезно
Гениално!Много ви благодаря