Ден 1
Четене: 5 минути

Цел: Запознаване с техниката на движение каошки.

Добре дошли в курса на каошики от Вътрешен Баланс!

Благодарим Ви, че решихте да участвате в това предизвикателство и да усъвършенствате себе си.

Каошики е популярен йога танц, който прави сутрините ни весели и радостни. Тази проста практика дава не само положителен заряд по време на изпълнението, но също така има благоприятен ефект върху цялото тяло.

Мнозина казват, че още след първия танц усещат прилив на сила и добро настроение. Точно от това се нуждаем сутрин, защото до голяма степен това е времето, което определя как ще ни мине целият ден.

Ежедневната практика на каошики носи своите положителни резултати, влияещи върху цялостното физическо, емоционално и психическо състояние.
Тренирайте редовно, ако искате да извлечете максимума от този танц! Танцът може да Ви се стори труден в началото, но помнете: полезните и смислени неща не се постигат лесно.

На следващия ден може да почувствате неприятни усещания от болки в мускулите.
Това просто означава, че сте активирали мускулите, които не използвате в ежедневието си, но след няколко дни болката ще изчезне и ще почувствате тялото си укрепено и заредено с енергия. Просто трябва да дадете време да свикнете с танца и да подобрите уменията си като практикувате редовно.

Танцът е последователност от осемнадесет движения, изпълнени в ритъма на пеенето на мантрата „Баба Нам Кевалам". Последователността се повтаря циклично. Каошики със сигурност е добро упражнение за координация, така че е по-добре да го изучавате стъпка по стъпка, като обръщате достатъчно внимание на всяка група движения по отделно и едва след това да ги свържете бавно и внимателно:
Време е да стартираме с практиката!

Ние ви предлагаме да повтаряте движенията след инструктора на първо видеото, за да разберете техниката. Може да включите видеото и едновременно да пробвате да танцувате каошики, така със сигурност ще научите движенията по-бързо и ще почувствате ползата от танца.

Нормално е, ако не можете да повторите правилно движенията, след известно време тялото ви ще започне да изпълнява правилно движенията. Много йоги не са могли да танцуват каошики от първия път, но повярвайте , с изграждането на навика да се упражнявате, тялото ви в един момент ще се научи. Човек просто трябва да тренира редовно и скоро той / тя ще може да танцува лесно.

Можете да се учите на този танц по всяко удобно за вас време на деня. Отнема само 10 - 25 минути на ден, за да прочетете материала и да танцувате каошики у дома.
На Ваше разположение е Лина, инструктор по каошики, на нея можете да задавате въпроси, относно практиката. Можете да ни изпращате въпроси на лично съобщение или пък да ги обсъждате с всички участници в обучението в общия ни чат в Telegram. За да се присъедините към чата на Каошики, моля, последвайте този линк https://t.me/joinchat/JZsf9RvHldaTWs0yBtheUw

Винаги сте добре дошли да споделяте своя опит с каошики и личните си
преживявания в социалните мрежи с хаштаг #вътрешенбаланс.

Винаги сте добре дошли свободно да споделяте този материал на вашата страница във Фейсбук с копчето по-надолу. Така ще можете да помогнете с информация поне на един човек, както и на нашия проект да се развива и достигне до повече хора.
Допълнително описание на стъпките
1. Движение на краката
Застанете изправени с раздалечени крака и рамене, които остават успоредни едни на други. Ударете възглавничката на десния крак зад лявата пета, след което я върнете в първоначалното си положение с двата успоредни крака. Повторете го с другия крак (като винаги започвайте с десен крак). Това просто движение се повтаря през целия танц и му придава ритъм.
Повторете 10 пъти с всеки крак и преминете към следващия елемент.
2. Основно движение
2.0 Позиция "0"
Застанете изправени. Вдигнете ръце нагоре, свържете дланите над главата си (пръстите не са кръстосани), раменете са надолу от ушите.
2.1 Движение на дясно
След това се навеждате постепенно надясно с 3 отделни хода (бъдете мили към тялото си, не натискайте твърде много надясно). След това се върнете в първоначалната позиция само с 2 хода
2.3 Позиция "0"
Застанете изправени.

2.2 Движение на ляво
Повторете същите 3 хода на огъване, този път наляво и след това се върнете в изходна позиция с 2 издигащи се движения (бъдете внимателни и уважавайте тялото си, не натискайте твърде надясно и наляво. Не претоварвайте гърба си).
Общо 5 движения във всяка посока.
3. Движение напред и назад
3.0 Позиция напред
След това с едно движение спуснете ръцете пред себе си до ъгъл от 90 градуса. Спуснете дланите си още по-надолу и докоснете земята с върха на пръстите си. След това повдигнете тялото и ръцете с едно движение нагоре.
Общо 3 движения.
3.1 Движение на назад
С първата стъпка се огънете назад (внимавайте да не го направите огъвайки се от долната част на гърба).
3.3 Позиция "0"
И с едно движение се върнете в изходна позиция. Застанете изправени пък.
3.2 Движение на назад
С втората стъпка се огънете назад още малко
4.0 Последните движения: Стъпвайте първо с десния, а след това с левия крак, как беше показано на видео с крака

Комбиниране на движение на краката и тялото. Това изисква известно търпение, но вие ще можете да го направите след известно време.

Танцът се състои само от описаните по-горе движения. Тази последователност се повтаря отново.

Започваме всеки цикъл с десен крак, защото вибрацията от удара на десния крак масажира черния ни дроб. Същото се случва, когато се навеждаме напред, навеждаме се винаги на десния крак, когато левият крак се връща към него.

Направете малко разогрявка на съставите първо и...
Задачи за днес
1
Разгледайте видеото с техниката на каошики
Изучете информацията в текста и видеото, което отнема само 7 минути. Това ще ви помогне да започнете правилно практиката си.
2
Изпълнявайте танцовата практика
Опитайте каошики днес, дори ако никога не сте го правили досега. Направете го пред огледалото, ако е възможно. Продължителността на практиката зависи само от вас, Вие избирате. Танцувайте внимателно, съсредоточете се върху чувствата и телесните си усещания. Ще научим много повече за него, но без танци, това са само думи.
3
Присъединете се към общия чат
Само щракнете върху този линк
Анкета

Ако все още не сте попълнили анкетата, моля направете го, за да разберем от какво имате нужда и да подобрим нашият курс

Оценете този материал
Нищо полезно
Не е лесно да разбирам и да прилагам
Доста полезно
Гениално!Много ви благодаря